Пожега
Насловна | Архива | Обавештење о поднетом захтеву за одлучивање о потреби процене утицаја пројекта на животну средину
Обавештење о поднетом захтеву за одлучивање о потреби процене утицаја пројекта на животну средину
10.10.2022. 12:33

Одељење за урбанизам, грађевинарство, стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине Општинске управе Пожега, на основу чланова 10 и 29  Закона о процени утицаја на животну средину (''Сл. гл.РС'', бр.135/04 и 36/09), издаје

ОБАВЕШТЕЊЕ

О  ПОДНЕТОМ  ЗАХТЕВУ  ЗА ОДЛУЧИВАЊЕ  О  ПОТРЕБИ  ПРОЦЕНЕ  УТИЦАЈА  ПРОЈЕКТА  НА  ЖИВОТНУ  СРЕДИНУ

Самостална занатска радња „MMB  TEHNICAL COMPONENTS“ ДОО ПОТОЧАЊЕ, Поточање бб, носиoц пројекта : „Санација, реконструкција и доградња постојећих објеката број 1 и 2 са променом намене у производни објекат за сечење матала (дневни капацитет 1. тона на дан, а годишњи износи око 100 тона), на кат. парцелама бр.1752/1, 1752/2, 1752/3 и 1752/6 све у КО Пожега, општина Пожега“, поднео је захтев за одлучивање о потреби процене утицаја пројекта на  животну  средину.

Локација објеката који су у фази санације и реконструкције налази се у грађевинском подручју у непосредној близини државног пута I Б реда број 23, Чачак –Пожега-Ужице.

Предметне катастарске парцеле све у КО Пожега налазе се у простору обухваћеним Планом генералне регулације Пожеге („Службени лист Општине Пожега“, бр.5/15, 7/16, 2/17, 14/18, 13/21 и 15/21-испр.грешке). За предметни простор није рађен урбанистички план детаљне разраде, па се за изградњу примењују одредбе Плана генералне регулације Пожеге. Катастарске парцеле су у оквиру урбанистичке целина Ц 8, подцелина Ц 8.1 – са претежном наменом : Индустрија и рад.

Централна парцела на којој су изграђени објекти је кат.парцела број 1752/1 КО Пожега површине 43 а 57 м². Предметна катастарска парцела број 1752/1 КО Пожега је у приватној својини инвеститора, у обиму удела 1/1. На предметној катастарској парцели у претходном периоду изграђена су четири објекта за које је издато одобрење за употребу.

Предмет овог идејног решења је санација, реконструкција и доградња објеката број 1 и 2 са променом намене простора у производни објекат за сечење метала. Предмет пројекта нису објекти број 3 и 4. Спратност објекта се задржава П+0 (приземље).

Количине челика и алуминијума које фирма планира механички да преради на годишњем нивоу износи око 100 т. С обзиром да је сечење програмирано, отпадак при сечењу је минималан. Оквирни капацитет прераде плочастих материјала на дневном нивоу је око 1 тона/дан. Плочасти материјали се складиште у једном слободном делу хале доступни манипулацији краном. Оквирни капацитет складиштења плочастих материјала до 10 тона/дан и зависи од уговорених послова. Метални отпад се предаје оператерима који имају дозволу надлежног органа. Амбалажа и амбалажни отпад се предају  оператеру који поседује дозволу за управљање отпадом надлежног органа општине Пожега. Комунални отпад се предаје ЈКП „Наш Дом“. За одвод санитарних вода користиће се постојећа канализација. У хали се неће продуковати технолошке отпадне воде. Када се буде мењало машинско уље у самим машинама, исто ће се предавати оператеру који има дозволу надлежног органа. У објекту ће се радити углавном у првој смени, повремено у другој, шест дана у недељи. У објекту ће бити запослено 3-4 радника. Инсталисана снага у објекту око 75 kW.

Овим путем се обавештавају заинтересовани органи и организације као и заинтересована јавност да  могу извршити увид у поднети ЗАХТЕВ за одлучивање о потреби процене утицаја пројекта, у згради општине Пожега, канцеларија бр.46, сваког радног дана од 11-14 часова у року од 15 дана од дана објављивања овог обавештења, тј. закључно са 24.10.2022.год.