Пожега
Насловна | Архива | ЈАВНИ ПОЗИВ свим заинтересованима да се укључе у процес израде Локалног антикорупцијског плана општине Пожега
ЈАВНИ ПОЗИВ свим заинтересованима да се укључе у процес израде Локалног антикорупцијског плана општине Пожега
09.02.2020. 09:29

Општина Пожега упућује

ЈАВНИ ПОЗИВ

свим заинтересованима да се укључе у процес израде Локалног антикорупцијског плана општине Пожега,кроз учешће на седници Радног тима која ће бити одржана у уторак, 11. фебруара 2020. године.

Позив се односи на појединце, представнике удружења грађана, професионалних, струковних и других организација, као и представнике других јавних институција који имају сугестије у вези са следећим областима из Модела Локалног антикорупцијског плана: област 5: Јавно-приватна партнерства и концесије; област 6: Управљање јавном својином општине Пожега; област 7: Управљање донацијама које прима општина Пожега и област 8: Регулација административних процедура и унапређење контроле процедура за остваривање права и регулисање обавеза корисника услуга општине Пожега.

Седница се одржава у малој сали општине Пожега са почетком у 10х.

Општина Пожега, уз подршку Сталне конференције градова и општина, наставља процес израде Локалног антикорупцијског плана и формирања тела за његово праћење.Радни тим за израду Локалног антикорупцијског плана чине седам представника органа општине Пожега, других органа јавне власт и јавних служби, три представника удружења грађана и један представник медија.

Ово подразумева да ће Радно тело на својим седницама разматрати области из Модела Локалног антикорупцијског плана, који је припремила Агенција за борбу против корупције у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, а појединци, који су стручни и заинтересовани за те области, добиће прилику да се укључе у рад и изнесу своје предлоге. На овај начин заинтересована јавност може значајно да утиче на квалитет овог документа и утиче на превенцију корупције у локалној заједници.

За додатне информације можете се обратити општини Пожега на е-маил адресу : zamenik.predsednika@pozega.org.rs

Модел Локалног антикорупцијског плана можете преузети са интернет странице Агенције за борбу против корупције: http://www.acas.rs/wp-content/uploads/2017/04/Model-LAP-04042017.pdf?pismo=lat