Пожега
Насловна | Архива | ОБАВЕШТЕЊЕ О  ПОДНЕТОМ  ЗАХТЕВУ  ЗА ОДЛУЧИВАЊЕ  О  ПОТРЕБИ  ПРОЦЕНЕ  УТИЦАЈА  ПРОЈЕКТА  НА  ЖИВОТНУ  СРЕДИНУ
ОБАВЕШТЕЊЕ О  ПОДНЕТОМ  ЗАХТЕВУ  ЗА ОДЛУЧИВАЊЕ  О  ПОТРЕБИ  ПРОЦЕНЕ  УТИЦАЈА  ПРОЈЕКТА  НА  ЖИВОТНУ  СРЕДИНУ
13.05.2021. 12:20

ОБАВЕШТЕЊЕ

О  ПОДНЕТОМ  ЗАХТЕВУ  ЗА ОДЛУЧИВАЊЕ  О  ПОТРЕБИ  ПРОЦЕНЕ  УТИЦАЈА  ПРОЈЕКТА  НА  ЖИВОТНУ  СРЕДИНУ

 

Носилац пројекта Тодор Томић из сеоског нацеља Горобиље, Пожега, као носиоц пројекта – „Реконструкције и доградње економског објекта – штале за гајење говеда, капацитета 104 грла, са пратећим простором на кат. парцели бр.298 КО Горобиље, Општуна Пожега“, поднео је захтев за одлучивање о потреби процене утицаја пројекта на  животну  средину.

Локација на којој ће се спроводити пројекат, кат. парцела бр.298 КО Горобиље  је у приватном власништву носиоца пројекта Тодора Томића, у уделу 1/1.

Катастарска парцела број 298 КО Горобиље налази се изван оквира урбанистичког подручја Пожеге, где су правила изградње и уређења локације прописана Просторним планом општине Пожега („Службени лист општине Пожега“ број 8/13). Према намени простора дефинисаној у Просторном плану општине Пожега („Сл. лист општине Пожега“ бр. 8/13), тј. на основу шеме уређења насеља Горобиље, део катастарске парцеле број 298 КО Горобиље припада постојећем руралном становању у грађевинском подручју, док се остатак предметне кат.парцеле налази на подручју намењеном за пољопривредно земљиште а које се налази уз границу постојећег грађевинског подручја. За парцеле које се налазе на граници или са друге стране одређених граница (грађевинског подручја, зоне, одређене намене и сл,) правила изградње издају се на основу правила овог плана за доминанатну намену у окружењу предметне парцеле.

Објекат штале планиран је као приземни објекат габарита 48,09 м х 18,50 м за који је инвеститор прибавио Локацијске услове 03 број 350 –100/2021 ROP-POZ-8061-LOCА-1/2021  09.04.2021.године, издате од стране Одељења за урбанизам, грађевинарство, стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине Општинске управе Пожега.

Предметна катастарска парцела има саобраћајни прикључак на јавну саобраћајницу – некатегорисан пут (  кат.парцела број 3576  КО Горобиље ).

У приложеном Идејном решењу за реконструкцију и доградњу економског објекта-штале за гајење говеда са пратећим простором, се наводи да је снабдевање пијаћом и техничком водом обезбеђено из сопствених извора (каптаже - бунара). 

Одвођење отпадних техничких и канализационих вода решено је изградњом септичких јама ( сенгрупа ) са таложником и предтретманом филтрирања пре повезивања на реципијент. Изђубравање је решено изградњом водонепропусне осочаре.

Основни процеси које ће се одвијати у објекту су следећи :

  • Процес исхране,
  • Процес измужаања и складиштења млека и
  • Одржавање хигијене.

 

Овим путем се обавештавају заинтересовани органи и организације као и заинтересована јавност да  могу извршити увид у поднети ЗАХТЕВ за одлучивање о потреби процене утицаја пројекта, у згради општине Пожега, канцеларија бр.46, сваког радног дана од 11-14 часова у року од 15 дана од дана објављивања овог обавештења, тј.  до закључно са 21.05.2021.год.