Пожега
Насловна | Архива | САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ О ПОЧЕТКУ СПРОВОЂЕЊА СИСТЕМАТСКЕ ДЕРАТИЗАЦИЈЕ ОПШТИНЕ ПОЖЕГА
САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ О ПОЧЕТКУ СПРОВОЂЕЊА СИСТЕМАТСКЕ ДЕРАТИЗАЦИЈЕ ОПШТИНЕ ПОЖЕГА
07.09.2021. 12:21

У складу са Законом о заштити становништва од заразних болести, не територији Општине Пожега ће се спроводити систематска дератизација. Дератизација представља важне мере за заштиту становништва од заразних болести. Ове хигијенско епидемиолошке мере подразумевају се у циљу уништавања мишева, пацова, као важних чинилаца у настанку заразних болести.

Систематском дератизацијом биће обухваћене Јавне зелене површине, Јавне зграде, приобаљје, гробља, депоније, канализациона мрежа, подрумске просторије стамбених зграда као и индивидуална домаћинства.

Систематска дератизација ће се спроводити у периоду од 08.09 до 16.09.2021 године.

Систематску дератизацију ће спроводити обучене екипе предузећа ЕКОС ДДД  д.о.о. из Београда, стручан надзор и интерну контролу спровођења ће пратити, лекар епидемиолог, доктор ветеринарске медицине и санитарни инжењер.

Препарати ће се постављати на скровита места и биће видно обележена упозорењем, моле се суграђани да не дирају постављене мамке, препарати су намењени искључиво за сузбијање глодара и спадају у другу генерацију антикоагуланата, на бази бродифакума.