Пожега
Насловна | Архива | Ванредна ситуација - НАРЕДБА 05.07.2020.
Ванредна ситуација - НАРЕДБА 05.07.2020.
05.07.2020. 13:51

Председник општине Пожега на основу члана 38 и 39. Став 5. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљања ванредним ситуацијама („Сл.гласник РС“, број 87/2018), члана 17. Став 1. Уредбе о саставу, начину и организацији рада штабова за ванредне ситуације („Сл.гласник РС“, број 27/2020), а на предлог Општинског штаба за ванредне ситуације на  ванредној седници одржаној  05.07.2020.  доноси

Н   А   Р   Е   Д   Б   У

  1. Обавезно је ношење заштитних маски у затвореном простору (у трговинским и другим објектима, јавним и другим установама) и на зеленој пијаци.
  2. У угоститељским и сличним објектима не могу се организовати музичке, забавне и друге манифестације, прославе и породична окупљања.
  3. Ограничава се радно време угоститељских објеката, кладионица и осталих објеката који обављају приређивање игара на срећу, тако да радно време може почети најраније у 6 часова а завршити најкасније до 22.00 часова.
  4. Ограничава се број особа у трговинским и објектима у којима се пружају услуге, укључујући и угоститељске, на број којим се обезбеђује социјална дистанца од најмање 2 метра.
  5. Обавезно је поштовање мера из Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 („Службени гласник РС“, бр. 66/2020-4) – делатност у области трговине на мало и услуге у области угоститељства, које обухватају продају хране и пића, препорука Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ које се односе на предшколске установе, школе, факултете, студентске домове, понашање у парковима, дечјим и спортским игралиштима, излетиштима и током вежбања на отвореном, спорт, јавни превоз, угоститељске објекте, библиотеке, музеје, галерије, теретане и фитнес клубове, фризерске салоне, козметичке салоне, педикир и маникир, масажу и тетоважу, пружање услужних делатности у кући или стану и друго, као и препоруке других државних органа у вези са поступањем у току епидемије корона вируса.
  6. У јавном превозу (градски, међуградски и такси превоз) обавезно је ношење заштитних маски.
  7. Налаже се вршиоцима јавних услуга, органима локалне самоуправе, јавним предузећима и установама на територији општине Пожега да предузму мере за заштиту запослених и организују вршење услуга грађанима у складу са датим препорукама.
  8. Налаже се појачано прање и дезинфекција јавних простора.

 

       у  Пожеги  , 05. јула 2020. године

 

ОПШТИНА  ПОЖЕГА

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

01 број 020-44-37/2020 од 05.07.2020.године

 

ПРЕДСЕДНИК

Ђорђе Никитовић

 

Ванредна ситуација - Наредба - Преузми